Behöver du en lektör, skrivcoach eller författarcoach?

FÖRFATTARCOACHEN GÖR BOK AV DITT MANUS
– BÅDE TEKNISKT OCH STILISTISKT

Har du en berättelse som du vill att andra ska läsa? Då kan det vara klokt att diskutera den med mig som lektör innan du skickar den till förlagen. Har du kört fast i texten och är osäker på hur du ska komma vidare? Ta hjälp av mig som författarcoach för att hitta flytet igen!

 

Story, logik och stil

Har du redan börjat skriva är du säkert medveten om att en berättelse måste byggas upp på ett visst sätt för att bli läsbar. Du måste ha hela berättelsens förlopp klar för dig redan från början. Du måste veta hur du ska berätta. Och du behöver fundera på det språk du ska ha, vilka personer som ska förekomma och hur de ska beskrivas och hur omvärlden ska framstå. Tycker du att det är svårt och mycket att tänka på? Som författarcoach och lektör hjälper jag dig att få ordning i din berättelse.

 

Skrivkramp och idétorka

Alla råkar ut för det, oavsett rutin och erfarenhet. Ett sätt att komma vidare är att låta mig som Diplomerad lektör läsa den text du redan skrivit – eller höra om din bokidé. Jag ger dig professionella synpunkter och fungerande tips för att komma vidare.

 

Skriver du romance? Då är du hjärtligt välkommen att gå med i https://www.facebook.com/groups/skrivromance Där träffas vi som gillar att skriva romance för att ge och få skrivtips, råd och pepp. Välkommen!

 

När ditt manus är färdigt

Som lektör läser jag ditt manus och ger feedback ur flera synvinklar: uppbyggnad, persongalleri, språk, logik, styrka och svaghet. Efter vårt samarbete är ditt manus färdigt att skickas till förlag för bedömning. Jag kan också tipsa om de bästa vägarna för att få manus publicerade.

 

I accept manuscripts in English. Contact me for more information!

 

Kostnadsfritt introduktionssamtal

Kontakta mig för ett första förbehållslöst samtal, digitalt, per telefon eller i ett personligt möte – det kostar dig ingenting.

 

 

Här hittar du mina tjänster och om hur du kan boka ett kostnadsfritt introduktionssamtal

Är det en coach eller charlatan du funderar på att anlita? Coach är inte en skyddad arbetstitel så vem som helst kan kallas sig det utan att ha utbildning, vilket gör att det kan vara snårigt för dig som kund att avgöra vem som är vad. Vad kan du fråga för att avgöra om din påtänkt coach är utbildad? Jo dessa tre frågor:1. Fråga coachen vilken utbildning de har och hur många ackrediterade timmar de har coachat. 2. Fråga ifall de har medlemskap i någon av medlemsorganisationerna. 3. Fråga ifall de är certifierade och om de är det, från vilken organisation är de certifierade. ICF är den största organisationen och har tre certifieringsnivåer. För alla tre nivåer måste coachen ha coachat i minst x antal timmar, skickat in coachsamtal för bedömning och även skriva ett prov. Du kan då som kund vara säker på att coachen har en kvalitétsstämpel om de är certifierade. Om du har frågor om detta, tveka inte att höra av dig! / Mikaela International Coaching Federation (ICF) är världens största organisation och på deras hemsida finns det en artikel som handlar om hur du kan skilja en utbildad coach från alla som kallar sig coach men inte har någon utbildning. Den heter Coach eller Charlatan? och är värdefull om du funderar på att gå till en coach. _____________________#karriärcoach #coach #icfcoach #icfcoaching #karriär #karriärtips #karriärkonsulten #affärcoach #affärscoaching #karriärcoachning #karriärcoaching #karriärcoachen #ledarskap #ledarskapsutveckling #utvecklas #studierådgivning #careercoach #karriärsbyte #karriärvägledning #karriärväxling #karriärvägledare #karriärcoacher #karriarcoach #ICF #icfsweden #coachning #coachningonline #coachningdistans ... See MoreSee Less
View on Facebook
Vilka är fem av de vanligaste misstagen en debutförfattare gör?1. Boken börjar långt innan själva berättelsen börjar. Se till att boken börjar när något händer, inte tjugo sidor innan. 2. Prioritera innehåll före språket... Krångla inte till språket utan skriv det enkelt. Berättelsen ska lysa utan att språket krånglar till det.3. Komplexitet - ofta är det en för invecklad story med för många karaktärer och olika teman. Förenkla och det är lättare och roligare att läsa. 4. Skriver scener utan någon sorts konflikt och handlingen kommer inte framåt. 5. Ger läsaren en anledning till att sluta läsa... exempelvis skapar osympatiska karaktärer. Undrar du om din text innehåller något av dessa misstag? Jag är diplomerad lektör och jag hjälper dig med en textanalys och lyfta din text till en högre nivå. Boka ett kostnadsfritt första samtal och vi diskuterar din text. Boka via DM eller info@mikaelaskantz.se Välkommen att höra av dig! 🌟 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Skrivcoachning till julpriser 🎄Passa på att köpa skrivcoachning för hela nästa år till extra bra priser! Just nu kan du välja mellan tre olika paket. Önska dig i julklapp eller unna dig 🤩Paket 1: du skickar in 5 000 ord som jag sen ger feedback på under en timmes skrivcoachningssamtal. Skriftlig feedback ingår också. Pris: 1 990 kr inkl momsPaket 2: du skickar in 10 000 ord som jag sen ger feedback på under en timmes skrivcoachningssamtal. Skriftlig feedback ingår också. Pris: 2 990 kr inkl momsPaket 3: du skickar in 20 000 ord som jag sen ger feedback på under en timmes skrivcoachningssamtal. Skriftlig feedback ingår också. Pris: 3 990 kr inkl moms📝📝📝Du kan köpa hur många paket som helst och utnyttja under hela 2021 men de ska vara betalda senast 30 december 2020 för att detta pris ska gälla. Hör av dig för att boka paket eller om du vill ha ett samtal för att prata om din text, mejla: info@mikaelaskantz.se eller ring 070-656 02 45. _________________________#lektör #lektörsläsning #Manus #manuskonsult #textanalys #litterärkonsult #FeelGoodCoach #författarcoach #bokcoach #karriärcoach #skrivtips #skrivaenbok #skrivande #skriva #skrivcoach #litterärkonsult #litterärcoach #skrivcoachning #lektörsutlåtande #läsamanus #författarepåinstagram #debutroman #manusutveckling #författardrömmar ... See MoreSee Less
View on Facebook

ICF Sverige

Diplomerad lektör

Mikaela Skantz - info@mikaelaskantz.se
Tel: 0706560245